Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди снощи, че е "прекалено рано" да се празнува, след като Украйна започна да изнася отново зърнена продукция от пристанище Одеса, съобщи Франс прес.

Oще по темата
"В момента е прекалено рано да се правят заключения и прогнози", заяви той във всекидневното си видеообръщение. "Да изчакаме да видим как ще работи споразумението и дали сигурността ще бъде гарантирана наистина".

Отплаването на първия кораб от Одеса с 26 000 тона царевица на борда беше приветствано от международната общност.

"Пристанището работи отново, износът беше подновен, може да се каже, че това е първи позитивен сигнал, че ще успеем да спрем световната хранителна криза", добави Зеленски.

Гарантирането на сигурността на доставките "е отговорност на нашите партньори, преди всичко на ООН и Турция", подчерта той.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

За какво да се радваш, бе капуста? Дето оставяш народа да гладува,ли? Но и народа си е виновен. Всеки народ си заслужава управниците.

21

Анонимен

преди 1 година

Объркан съм много. Нали Уктяина е във война, а зърното енстрстегическа стока, демек с него трябва да се храни населението. Та в тази връзка, защо тива зърно се изнася?!? Защо не е конфискувано в полза на държавата и да се пази за черно дни по време на война?!? Подозирам, само подозирам, *** нивоте са на големи американски компании, които искат да си изнесат теколтата. Няма друго обяснение за това зърно, с което ни проглушлоха ушите! Няма никаква логика да бъде изнасяно!

20

Анонимен

преди 1 година

До 20. Анонимен трябва да се радваме за фотосесията на зленски във vogue, не за някво си зърно. . . . . . . . . . Въпроса, който остава е дали пръските от кръв по материала лесно излизат? Разликата към Путин е, че Зеленски мобилизира всички мъже и ги жертва в една безмислена война, докато Путин действа без мобилизация! Може ли някой да обясни как се побеждава ядрена държава от такава без ядрено оръжие? Нещастници! Не съм симпатизант на Путин, но имам разум!

fallback