Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Бившият американски държавен секретар Хенри Кисинджър посъветва Украйна и Запада при бъдещи мирни преговори да не отстъпват на Русия никаква украинска територия, окупирана от началото на войната, съобщи ДПА.

Oще по темата
Кисинджър каза пред германската държавна телевизия ZDF, че даването на територии не трябва да бъде на масата на преговорите и призова Запада да бъде ясен за това кое може и кое не може да бъде предмет на дискусии при каквито и да било обстоятелства.

Всичко това трябва да бъде направено в тандем с народа на Украйна, изтъкна бившият държавен секретар.

Кисинджър изигра основна роля във формирането на външната политика на САЩ от края на 60-те до края на 70-те години на миналия век, първо като съветник по въпросите на националната сигурност, а след това като държавен секретар. През 1973 г. той получи Нобеловата награда за мир за примирието и споразумението за изтегляне с тогавашния Северен Виетнам.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

206

Анонимен

преди 1 година

Територията е руска това е следтвие на разделението което наложи Запада над Русия кой им даде право за това но да Разделяй и владей

205

Я, па Я

преди 1 година

Неграмотни и слабо интелигентни индивиди с предателски манталитет и обичашти Русия повече от собствената си родина коментират международна политика и дават оценка за цели държави и народи. Даже нямат скруполи да искат смъртта на цяла държава и народа и. Същите *** не си дават сметка, че всъщност руснаци не съществуват а самата Русия е съставена от завладяни и заробени народи и страни. За кремулските сатрапи Украйна е трън в окото защото дава пример на останалите. Русия е средновековна клоака

204

Анонимен

преди 1 година

В СССР Украйна влиза с Киев и Житомир. Източната част и е дадена от комунистите за да има пролетарско население . Западните части са взети от Полша, но тя е компенсирана с немска земя, която е правилно да върне на Германия.

fallback