206

Анонимен

преди 1 година

Територията е руска това е следтвие на разделението което наложи Запада над Русия кой им даде право за това но да Разделяй и владей

205

Я, па Я

преди 1 година

Неграмотни и слабо интелигентни индивиди с предателски манталитет и обичашти Русия повече от собствената си родина коментират международна политика и дават оценка за цели държави и народи. Даже нямат скруполи да искат смъртта на цяла държава и народа и. Същите *** не си дават сметка, че всъщност руснаци не съществуват а самата Русия е съставена от завладяни и заробени народи и страни. За кремулските сатрапи Украйна е трън в окото защото дава пример на останалите. Русия е средновековна клоака

204

Анонимен

преди 1 година

В СССР Украйна влиза с Киев и Житомир. Източната част и е дадена от комунистите за да има пролетарско население . Западните части са взети от Полша, но тя е компенсирана с немска земя, която е правилно да върне на Германия.

203

Анонимен

преди 1 година

Украйна е била държава иче през 17-ти век, когато Богдан Хмелницки подписва договот с руския император. Украйна е била държава и при влизането си в СССР. И украинците са международно призната нация още от създаването на ООН, отделно от руснаците.

202

Граници 6

преди 1 година

Същевременно руската пропаганда продължава с лъжите си че в Будапещенският Меморандум не се споменавало че Украйна има граници, дори въобще Украйна не съществувала! В това споразумение обаче се споменава точно обратното. Подписан на 5 декември 1994 г. в Будапеща, Меморандумът съдържа гаранции във връзка с отказа на Украйна от ядрените си оръжия. В член 1 подписалите страни сред които русия се съгласяват да "зачитат независимостта, суверенитета и съществуващите граници на Украйна"

201

Граници 5

преди 1 година

русия не веднъж признава Украйна! През 1991 г. в Белавежа Елцин признава независимостта на Украйна! През 1997 г. в договора за приятелство между русия и Украйна границите на Украйна отново са признати от русия. Договора е подписан на 31 май от украинският президент Леонид Кучма и Елцин. Според член 2: "високодоговарящите се страни зачитат взаимно териториалната си цялост и признават неприкосновеността на съществуващите между тях граници" С нахлуването в Украйна Путин наруши договора.

200

Граници 4

преди 1 година

На референдум на 1 декември 1991 г. с огромно мнозинство украинците подкрепят отделянето си от русия. На другия ден Елцин признава независимостта на Украйна. На 8 декември 1991 г. русия, Украйна и беларус подписват Споразумението за създаване на Общността на независимите държави (ОНД), с което се утвърждават като суверенни държави. Споразумението за създаване на ОНД член 5: "...договарящи(те) страни признават и зачитат взаимно териториалната цялост и неприкосновеността на съществуващите граници"

199

Граници 3

преди 1 година

ООН не притежава никакви правомощия да признава нито държава нито правителство. В ООН няма "регистрация на граници" Украйна не е длъжна да регистрира границите си в ООН защото там няма такава клауза. Затова липсата на регистрация на граница не води до невалидност в случая - Украйна, която след разпада на СССР автоматично става държава според правния принцип - uti possidetis juris! Според Путин Украйна не била държава, следователно руснаците не извършвали агресия а само взимали своето! ДА ама НЕ.

198

Граници 2

преди 1 година

Според руската фейк пропаганда Украйна не била регистрирала границите си в ООН след 25 декември 1991 г. датата след която СССР се разпада окончателно. Затова според руснаците Украйна не била държава! Всъщност Украйна не е длъжна да се регистрира в ООН, нито пък ООН има правомощия да регистрира държави. Споменахме за принципа - uti possidetis juris - според който след разпадането на една държава провинциите получават статут на държави, така че Украйна автоматично се превръща в държава без ООН.

197

Граници 1

преди 1 година

Суверинитетът на Украйна е признат на международно ниво, включително от ООН и русия. Украйна и нейните граници са признати, включително от русия, това се вижда от различни международни договори. През 1945 г. УССР е сред държавите основатели на ООН. Бивш украински външен министър е бил председател на ООН. Границите на Украйна се определят по принципа - uti possidetis juris - тоест при разпадане на една държава, новите държави имат границите на административните единици, които са имали преди това.

196

Сата НАТО

преди 1 година

Пхахаха! :)))Преди два месеца Кидинджър каза нещо друго и всички русофили беха готови ръцете и гз да му целуват...

195

Измислена нация

преди 1 година

руснаците са измислена нация! Не съществува славянско племе наименовано "руснаци" Думата "руснаци" е скандинавско име с което финландците наричат шведите! Скандинавската дума "Рус" (Ruotsi) означава Швеция. Московията няма нищо общо с Киевска Рус която е основана през 882 г. от варяга Олег (Хелгу) родственик на Рюрик вожд на викингското племе варяги поканен през 862 г.от новгородчани. Когато викингска Киевска Рус е била велика държава, московията е била само една коч _ на!

194

Анонимен

преди 1 година

Знаем ги ние целите на нациста Путин! Отнемане на природните ресурси на Украйна! Според руските нацисти за постигането на целта - всички средства са разрешени - военни престъпления, геноцид, дезинформация, мародерство, заплахи за използване на ядрено оръжие! Как руските нацисти си мислят че Светът ще допусне това?

193

Какво знаеш ти

преди 1 година

Украйна обяви независимостта си от русия на 24 август 1991 г. След което решението за независимост беше потвърдено на референдум. Всички украински региони гласуваха в полза на решението за независимост от русия включително Донецк с 85% и Крим макар че там преобладава руско население. На другия ден русия признава Украйна за суверенна държава, признава украинските граници такива каквито са били преди руската инвазия в Домбас през 2014 г. когато проруски бандити извършиха терористични нападения

192

Анонимен

преди 1 година

206 . Коментара ти няма смисъл щом не реагираш на другите коментари. Те заслужават внимание. !?!

191

Анонимен

преди 1 година

Дежурната смяна пусна бота с мемориала и цитатчика сега включва класиците. Не ви ли е неудобно. Гаджета нямате ли че се занимавате с мемориали и цитати. Ще ви бъде потърсена отговорност ако се наложи

190

Анонимен

преди 1 година

Дежурната смяна пусна бота с мемориала и цитатчика сега включва класиците. Не ви ли е неудобно. Гаджета нямате ли че се занимавате с мемориали и цитати. Ще ви бъде потърсена отговорност ако се наложи

189

Анонимен

преди 1 година

русия никога няма да владее тези територии.

188

Ото Фон Бисмарк:

преди 1 година

"Никога не вярвайте на русите"

187

Ото Фон Бисмарк

преди 1 година

Нито един договор с русия не струва дори хартията на която е написан"