Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че "не е готов да даде" никоя част от Украйна в замяна на мир в страната.

Говорейки пред Скот Пели от CBS, Зеленски каза, че никога няма да признае Крим за руска територия, въпреки че полуостровът беше анексиран от Русия през 2014 г.

"Като цяло не сме готови да дадем страната си. Мисля, че вече сме дали много животи. Затова трябва да държим на своето докато можем. Но това е животът - случват се различни неща", заяви президентът в предаването "60 минути".

Зеленски заяви, че е наясно, че въпросът за признаване от страна на Украйна на някои територии за руски, ще бъде повдигнат по време на преговорите.

"Разбираме руската страна. Разбираме, че една от целите им, за която постоянно се говори, е да признаем Крим за руска територия. Аз със сигурност няма да я призная. Те със сигурност ще искат южните части на страната ни. Разбираме, че въпроси, като тези, ще бъдат повдигнати по време на преговорите. Но ние, още от самото начало, не сме готови да дадем територията си. Ако бяхме готови да дадем територията си, нямаше да има война", обяснява Зеленски.

Запитан какво означава победата за него, президентът на Украйна заявява: "Нашият народ със сигурност ще почувства победата. Те ще се върнат - завръщането на бежанците ще е кръв за тялото на Украйна. Без тях нямаме нищо. Бомбардировките ще спрат, ще си върнем територията, няма да има руски войници на нашата територия. Да, разбирам, че те няма да напуснат Крим и, че ще има спорове и преговори и за друга наша територия - Донбас. Знам точно какво трябва да се случи, за да обявим победа, но ако ми позволите, не искам да говоря за това засега."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

322

Язе да кажа

преди 2 години

Значи Косово се отделя от Сърбия без проблеми и след натовско бомбене само и единствено щото жителите там имали албанско самосъзнание. Но хората с руско самосъзнание в Донбас не могат да се отделят, щото това е пор-натовска украйна. Пълна ДЕМАГОГИЯ! Срам за нормалните хора, които искат еднако оптношение към всички!!

321

нострадамус

преди 2 години

Това не е добра стратегия.

320

Аз

преди 2 години

Такива като 393 и зад**никът си дават ако го им го поискат. Най-вероятно нямаш нито деца, нито жена, нямаш нищо скъпо тук и изобщо защо не си биеш шута някъде далеч ами ръсиш тъпотии. Хората едно време са умирали за тези земи, освен да си някой м****л друго обяснение нямам.

fallback