Снимка: БГНЕС
fallback

Украинската армия си върна контрола върху стратегическа магистрала, която свързва градовете Харков и Чернигов в Източна Украйна, съобщиха журналисти от Франс прес.

"Пътят беше под обстрела на руски сили, които убиха цивилни там. Изтласкахме ги на десетина километра по на север", заяви пред АФП командир от 92-ра бригада на украинската армия.

Стратегическата магистрала, отвоювана днес, свързва Харков, вторият по големина град в Украйна, и Чернигов – град с 30 000 жители, разположен на 50 километра в югозападна посока.

Двата града са тежко обстрелвани от руската армия вече повече от месец, без обаче да паднат в ръцете на силите на Москва.

Тази сутрин ситуацията там беше спокойна, свидетелстват журналисти от АФП.

Навсякъде са пръснати руски трупове, казва пред АФП офицер от украинското разузнаване. Битките бяха много тежки, понякога на 10 метра отстояние. Това продължи 3 дни, добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 2 години

Всъщност руската армия е напълно разбита. В момента около Киев се унищожават и последните останки от нея. Така че затова няма движение - нито е прегрупиране, нито е предислоциране. Как да се изтеглят, като нямат с какво да бягат? Освен това около 1/3 от военните заедно с техниката са преминали на страната на Украйна и сега стрелят срещу гнидите на Путин. В следващите няколко дни и ударни групи на САЩ с украински униформи ще се включат в пълното унищожение на сбирщината, наречена руска армия...

115

Анонимен

преди 2 години

Журналисти от Франс прес съобщили. Съжалявам, но на 50 километра югозападно от Харков няма град Чернигов и няма такава магистрала. Град Чернигов е разположен на север от Киев и е доста по-голям от 30 000 жители. Поредният факчекинг или чекфакинг.

114

Случаен минувач

преди 2 години

Ако руснаците желаеха, можеха да превърнат Мариупол във втори Хамбург. Там през юли 1943 англо-американската авиация хвърля толкова много запалителни бомби, че унищожават 21 кв. км от града. Получава се огромен пожар и огнено торнадо, не може да се диша, поне 50 000 души са изгорени живи. Ето това е военно престъпление. Но победителите не ги съдят, както е казал Юлий Цезар.

fallback