Снимка: БГНЕС
fallback

"Газпром" продължава редовно да подава руски газ за Европа през територията на Украйна, но заявките за транзитни доставки вече намаляха до 94,6 млн. куб. м., съобщи пред журналисти официалният говорител на холдинга Сергей Куприянов.

Oще по темата
“Газпром" подава руски газ за транзит през територията на Украйна редовно, в съответствие със заявките на европейските потребители - 94,6 млн. куб. м. за 17 март“, съобщи той, цитиран от ТАСС.

За вчера, 16 март, заявките са възлезли на 95 млн. куб. м.

"Газпром" в продължение на три дни не е нареждал също и мощности за изпомпване на газ за Германия през Полша по газопровода “Ямал-Европа“, предаде БГНЕС.

Като цяло в последно време Европа значително е увеличила доставките на газ от Русия на фона на спотовите цени заради настъпилото захлаждане, безветрието, както и заради изострянето на ситуацията в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 години

Чудно ми е като са такива зверове и прочие епитети руснаците защо още не са спрели газа и петрола за Европа ами търпят да ги обиждат и пак ни дават газ чудна работа.Аз ако съм на тяхно място отдавна да съм върнал Европа в 14-ти век.но никога нищо не се знае.

23

СМЕХ....

преди 2 години

ПУТИН ОТ ТОВА ЖИВЕЕ, БЕ..... ОТ ГАЗТА И ПЕТРОЛА...ХАХАХААА..... ДРУГОТО СА КИТАЙСКИ МЕНТЕТА!!!

22

Подаръчно пликче

преди 2 години

Вярно ли е,че Газпром предложила на Булгартрансгаз да заплати транзита за Сърбия , Унгария,Босна и Херцеговина, Северна Македония през България с рубли.

fallback