Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израелският мемориал "Яд Вашем" обяви решението си да прекъсне партньорството си с един от най-големите си дарители - Роман Абрамович, руския олигарх, санкциониран от британското правителство в отговор на руската инвазия в Украйна, предаде Франс прес.

Oще по темата
Досега 55-годишният Абрамович беше пощаден от британските санкции, въведени срещу физически и юридически лица, свързани с властта в Русия. Но вчера Лондон реши да замрази авоарите на олигарха и му забрани да пътува и да извършва трансакции с британски физически и юридически лица.

Това именно мотивира центъра "Яд Вашем" да суспендира стратегическото си партньорство с Абрамович, се казва в кратко съобщение на Сими Ален, говорител на центъра, който е мемориал на Холокоста в Ерусалим.

На 22 февруари "Яд Вашем" обяви заедно с Абрамович "стратегическо партньорство с цел засилване на инициативите на центъра в областта на изследването и запазването на паметта за Холокоста". Тогава говорителят на центъра обяви, че Абрамович е дарил осемцифрена сума, което го превърна във втория най-значим донор на мемориалния комплекс.

"Ние сме дълбоко признателни на Абрамович за щедрия му принос, който ще засили значително мисията на "Яд Вашем", каза тогава директорът на центъра Дани Даян.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

Да суспендира?!? Когато чичко Гугъл не ти превежда целия текст правилно, а ти не знаеш какво означава е това се получава! Евала на журналистката hahaha. Само като го видях и вече бях сигурен кой го е написал

15

Евала

преди 2 години

Айде поредната руска опорка, широко разпространявана от кремълската пропаганда и русоли зците у нас - биологични лаборатории в Украйна, спинсорирани от САЩ. Поредната руска лъжа. Като Лавров:"Ние не сме нападали Украйна" А кой бе, лъжливо еременче?

14

Анонимен

преди 2 години

И Джокович така беше давал огромни суми за подпомагане на елиминрането на последствията от пожарите в Австралия, а как се отнесоха с него... Дано си вземат важни поуки тезз богаташи.

fallback