Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Войната в Украйна навлиза в решителна фаза с масирано използване на военни сили. Това коментира първият военен представител на България в НАТО ген. Съби Събев пред Нова тв.

Oще по темата

„Очевидно ще се разразят по-решителни действия с много жертви - и военни, и цивилни. Целта очевидно на руското политическо военно ръководство е да успее да се отчете пред руското общество с една значителна военна победа. Засега това не се осъществява”, добави той.

Според него ударът ще бъде основно насочен към Харков и Киев. С овладяването на Херсон и на Мариупол се осъществява сухоземната връзка с Крим.

„Ще се премине към по-брутално използване на военна сила, за да се добие определен военен успех. Има промяна на тактиката. Досега беше използвана главно с батальонни бойни групи - тя не даде резултат”, коментира ген. Събев.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Ген. Луков

преди 2 години

Трябва час по - скоро да помолим НАТО да изпрати контингент в БГ , за да ни помогнат да изчегъртаме русофило - комунистическата *** , която все повече уронва престижа и имиджа на държавата ни по света. Също така да им бъдат блокирани фейсбук и е mail акаунтите.

66

Gogo

преди 2 години

Ще викат запас.Да ходят в запас политиците и техните некадърни синове и дъщери.Дето ни вкараха в това блато.

65

Зоро

преди 2 години

Пази боже Украйна.Този 🤡 Зеленски раздаде 2500ав. над 10 мил. патрони безконтролно.Иска наемници заедно с неговите бандити да убива украинския народ Заради това има и убити 480 и ранени войници от руската армия.Трябва да има референдум за ЕС дали Украинските фашисти заслужават.Нашите политици отново показват своята недалновидност.

fallback