Снимка: архив, БГНЕС

Руска делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс, като се позова на информационната агенция Интерфакс.

Още по темата
Песков каза, че делегацията включва представители на руските министерства на външните работи и на отбраната, а също така и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Руската делегация е готова за преговори в беларуския град Гомел и очаква пристигането на украински представители, каза Песков, цитиран от БТА.

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли днес руското предложение за преговори в Беларус, като заяви, че Беларус е причастен към руското нахлуване в Украйна, предаде Ройтерс. Въпреки това украинският лидер изтъкна, че е готов да води преговори на друго място.

„Ние желаем да се срещнем, ние желаем край на войната. Варшава, Будапеща, Истанбул, Баку – всичко това сме предложили на руската страна, а и всеки друг град е приемлив в страна, от чиято територия не летят ракети“, заяви Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase