Снимка: БГНЕС, архив
fallback

САЩ предоставят на Украйна 350 милиона долара допълнителна военна помощ за борба с руската инвазия. Това заяви държавният секретар Антъни Блинкен.

"Този пакет ще включва допълнителна смъртоносна отбранителна помощ, за да помогне на Украйна да се справи с бронираните, въздушните и други заплахи, пред които е изправена", се казва в изявлението на държавния секретар, цитирано от Франс прес.

Белият дом съобщи по-рано, че президентът Джо Байдън е упълномощил Блинкен да отпусне до 350 милиона долара за незабавна подкрепа за сигурността и отбраната на Украйна.

Това изявление идва след 40-минутен разговор между Байдън и украинския президент Володимир Зеленски по-рано, по време на който те обсъдиха "конкретна помощ в отбраната". (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

СЛАВИ

преди 2 години

Плюс онази база, която беше там и вече я няма.

123

Анонимен

преди 2 години

Това не са 350 милиона долара, а оръжия на стойност $350 милиона. Накърмихме добре Медицинско-промишления омплекс, айде сега и Военно-промишления.

122

ГАДОРЯН

преди 2 години

И 350 милиарда да им дадете все тая. Изхода е предрешен. Или някой си мислят че украинците ще подгонят русите чак до Москва хахахаах

fallback