Снимка: БГНЕС

Денят започна с минимални температури в страната от 2 до 7 градуса, по високите западни полета от 0-1 градуса, а по морето до 11 градуса. Сутринта в поречията и по Черноморието ще има мъгли и ниски облаци, а през деня от север ще проникне по-влажен въздух и над централните и източните райони ще се появи облачност, без валежи.

Ще духа слаб южен вятър със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 19 до 22 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие до 18-19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност, билата и върховете следобед ще бъдат закрити от облаци, но без валежи. Вятърът по високите части, над 2500 м височина, ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са около 4 градуса, а на 1500 м - до 12 градуса.

У нас в четвъртък и петък от север ще проникне по-влажен и малко по-хладен въздух, облаците ще се увеличават над цялата страна. Слаби превалявания се очакват главно по Черноморското ни крайбрежие. В събота и неделя сутрешни мъгли в поречията ще бъдат често явление. През деня ще бъде слънчево.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase