Снимка: БГНЕС

Днес минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса. През деня в източните райони ще преобладава значителна облачност, с облаци над Черноморието и слаби превалявания. Следобед облачността ще се увеличи от запад на изток, но валежи не се очакват, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, с скорости до 25 километра в час, от изток. Максималните температури ще варират от 21 до 26 градуса, като в района на Сандански и крайните южни части на страната ще достигнат до 27 градуса. По Черноморието температурите ще бъдат между 18 и 20 градуса.

В планините

Над планините ще се наблюдава разкъсана облачност. През преди обедните часове билата и върховете ще бъдат закрити, но следобед се очаква да се изясни. Вятърът по високите части, над 2500 метра, ще бъде умерен от северозапад, с пулсове до 30 километра в час. Максималните температури за деня над 2500 метра ще бъдат около 3 до 6 градуса, а на 1500 метра - между 12 и 15 градуса.

На Балканите

В следващите дни по-хладни и влажни въздушни маси ще обхванат източната половина от континента и ще достигнат до Балканите. Очакват се интензивни валежи и силни ветрове над Атлантическото крайбрежие и Западното Средиземноморие. На островите Корсика, Сардиния и Палма де Майорка валежите ще бъдат с летен характер.

Следващите дни

От север ще проникне студен и влажен въздух. В четвъртък облачността ще се увеличи от запад, а валежи ще има главно в западните райони. В петък дъждът ще премине и в източните райони. В събота и неделя се очакват дъждове с по-съществени валежи, особено в западните и източните части от страната, а в планините ще вали мокър сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase