Снимка: ЕПА/БГНЕС

Носителят на Пулицър и колумнист на The Washington Post Джордж Ф. Уил споделя, че третата световна война вече е в ход и Харис, и Тръмп са наясно с това. Нова ос сее глобален безпорядък.

Според колумниста кандидатите за президент на САЩ демонстрират "безразсъдно пренебрежение“ към ситуацията. Никой от тях не показа никакви признаци на осъзнаване на случващото се, камо ли сериозни мисли за разрастващия се световен пожар.

“Тази глобална бъркотия ще определи репутацията на администрацията на Байдън-Харис повече от екстравагантните разходи (с изключение на отбраната). И тази година Виктор Орбан, унгарският премиер, близък до Владимир Путин, който се противопоставя на помощта за Украйна, посети Тръмп два пъти за 125 дни в резиденцията му Мар-а-Лаго”, пише още Джордж Ф. Уил, цитиран от “Труд”.

От 20 януари 2025 г. следващият президент ще се справи с днешната ос: Китай, Русия, Иран и Северна Корея. Участието на САЩ във Втората световна война всъщност започна с агресивно и едва ли не неутрално военноморско патрулиране на морските пътища в Северния Атлантик, от които Великобритания зависи. А участието на САЩ в Третата световна война започна преди решението тази седмица да изпрати в Израел усъвършенствана система за противоракетна отбрана и около 100 войници, които да я управляват.

Тази система ще защитава Израел срещу очаквания ирански отговор на предстоящото отмъщение на Израел за изстрелването на около 200 балистични ракети срещу Израел на 1 октомври от Иран. Съединените щати предоставят разузнавателна информация и оръжия на Израел и Украйна, докато тези нации, подобно на Великобритания през 1940 г., се борят за своето оцеляване и нашата цивилизация.

The Wall Street Journal каза, че ръководителят на британската агенция за вътрешна сигурност MI5 съобщава за “зашеметяващо нарастване“ на атаките в Европа, координирани от руското военно разузнаване ГРУ. Те са насочени към прекъсване на производството на оръжие, сплашване на политици и сеене на паника по улиците, пише още авторът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase