Снимка: архив, БГНЕС

Кандидат-президентът на Републиканската партия Доналд Тръмп обвини съперничката си в предстоящите избори на 5 ноември - претендентката от Демократическата партия Камала Харис, че заедно с настоящия държавен глава на САЩ Джо Байдън съсипва държавата, по време на предизборния си митинг в щата Колорадо снощи, предаде Асошиейтед прес.

Това бе първият случай по време на течащата предизборна кампания, когато кандидат-президент посещава този щат, смятан от политическите наблюдатели за бастион на демократите, посочва АП.

Акцентът в речта на Тръмп в град Аурора беше насочен срещу имигрантите. Кандидатът на републиканците отдавна обещава да организира най-голямата операция по депортиране в историята на САЩ.

Бившият президент използва случая от август тази година. Тогава в интернет бе разпространен видеозапис от този град, показващ въоръжени мъже, преминаващи през жилищна сграда, в която се помещават венецуелски имигранти, посочва АП.

Тръмп многократно твърди, че венецуелски банди превземат сгради, въпреки че властите казват, че това е само един блок от населеното място в близост до град Денвър и районът отново е безопасен.

Кандидат-президентът на Републиканската партия обрисува картина на жилищни комплекси, окупирани от "варварски банди“, и опасни улици, обвинявайки за това президента Байдън и вицепрезидентката му Харис.

"Те съсипват държавата ви", бяха думите на Тръмп към присъстващите на проявата. "Никой, който е станал причина за терора на това място, както го е направила Камала Харис, няма право да бъде президент на Съединените щати“, заяви бившият президент, според когото град Аурора е "заразен от Венецуела".

Междувременно на своя предизборна проява в град Скотсдейл, щата Аризона, Камала Харис обеща да включи представител на Републиканската партия в своето правителство, ако бъде избрана за президент, съобщи Ройтерс.

Освен това претендентката на Демократическата партия предвижда съставянето на двупартийна комисия от съветници, които да дават "обратна връзка" на действията на кабинета.

"Не искам около себе си хора, които казват само "Да". Искам хора, които да идват и да проверяват как осъществяваме плановете си", каза Харис снощи.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase