Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Джо Байдън "подчерта спешността на сключването на споразумение за прекратяване на огъня и освобождаването на заложниците", задържани в Ивицата Газа, в разговора си с израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщи Белият дом, цитиран от Reuters.

Разговорът между лидерите, в който участва и вицепрезидентът Камала Харис, дойде, след като палестински здравни служители съобщиха за най-малко 50 палестинци, убити от израелски въздушни удари за период от 24 часа.

Още по темата
Байдън подчерта пред Нетаняху „неотложността от приключване на споразумението за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници и обсъди предстоящите преговори в Кайро за премахване на всички оставащи пречки“, се казва в изявление на Белия дом.

Преговарящите от САЩ, Израел, Египет и Катар, които се очаква да се срещнат в Кайро този уикенд, от месеци се борят да преодолеят различията между Израел и "Хамас".

Но в сряда Израел и "Хамас" се придържаха към исканията си.

"Израел ще настоява за постигането на всички свои цели за войната, както са определени от кабинета по сигурността, включително Газа никога повече да не представлява заплаха за сигурността на Израел", се казва в изявление на офиса на Нетаняху.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase