Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Доналд Тръмп започва да играе грубо в битката за президентския стол в Белия дом и отправи расистки коментар по адрес на новия кандидат на демократите Камала Харис. Бившият президент Харис, че се възползва от произхода си, за да трупа точки.

Камала Харис стопи преднината на Доналд Тръмп и дори го изпревари в ключови щати. Това показват няколко социологически проучвания в Съединените щати, пише БНТ. Само седмица след като Камала Харис влезе в президентската кампания на мястото на оттеглилия се Джо Байдън, подкрепата за нея се е увеличила в почти всички демографски групи, най-много сред чернокожите и испаноговорящите избиратели.

Републиканският кандидат Тръмп междувременно използва именно произхода на Харис, за да я атакува. По време на събитие на Националната асоциация на чернокожите журналисти в Чикаго той я обвини, че е започнала да се представя като афроамериканка.

"Познавам я отдавна, не пряко, но много добре. Тя винаги е била с индийски корени и го е изтъквала. Не знаех, че е чернокожа допреди няколко години. И сега тя иска да бъде известна като такава. Така че не знам. Индийка ли е или чернокожа?", попита Доналд Тръмп.

Камала Харис, чиято майка е от Индия, а баща й - от Ямайка, винаги се е определяла едновременно като чернокожа и азиатка. А на нападките на Тръмп Харис не остава длъжна и отвърна, че САЩ заслужават президент, който не реагира с враждебност и гняв, когато е изправен пред фактите.

"Това е същото старо шоу. Разделението и неуважението. Американският народ заслужава повече", категорична беше Камала Харис,

Белият дом също реагира остро.

"Това е обида. Никой няма право да казва на някого кой е и как да се определя", заяви Карин Жан-Пиер, говорителка на Белия дом.
Веднага, след като Харис обяви, че ще се бори за президентска номинация на демократите, започнаха и атаките, че тя е избрана именно заради произхода й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

аноним

преди 1 месец

До 184-на въпроса,как е станала прокурор-и то особено млада,преди известно време говориха и по телевизията за това-губернаторът на щата,на солидна възраст,я издигнал до този пост,и то -с нейно съгласие за някои услуги!

180

Шаши

преди 1 месец

Защо няма и един афроамериканец-каубой? А на ,,Мейфлауър" защо няма? Няма и на ски. Никъде ги няма. Ама, вече и реднек ги няма.

179

Анонимен

преди 1 месец

Как е станала прокурор, кой и е платил кампанията, що прибара парите на Байдън.

fallback