Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп реагира на оттеглянето на Джо Байдън от надпреварата за Белия дом с многобройни обвинения срещу президента демократ, предаде ДПА.

„Мошеникът Джо Байдън не беше годен да се кандидатира за президент и със сигурност не е годен за поста си. И никога не е бил!“, написа бившият президент в своята онлайн платформа "Трут соушъл".

„Той се изкачи до президентския пост само чрез лъжи и фалшиви новини“, написа Тръмп.

Милиардерът също така обвини близки до Байдън хора, както и неговия лекар и медиите, че са знаели, че Байдън „не е способен да бъде президент“.

Още по темата
В останалата част от изявлението си кандидатът републиканец прибягна до обичайната си подстрекателска предизборна реторика по въпроса за имиграцията.

Тръмп, който е на 78 години, често е коментирал възрастта и психическата годност на 81-годишния Байдън по време на кампанията си, посочва ДПА.

„Харис ще бъде по-лесна за побеждаване, отколкото щеше да бъде Джо Байдън“, заяви републиканският кандидат-президент Доналд Тръмп пред CNN.

Кампанията на Тръмп сигнализира, че основната линия, по която ще критикуват Харис е миграционната политика на администрацията на Байдън. Според републиканците действащата администрация е виновна за незаконното преминаване на милиони хора през южната граница с Мексико.

Втората линия на атака ще се върти около икономиката. Проучванията на общественото мнение постоянно показват, че американците са недоволни от високите цени на храните и горивата, както и от лихвените проценти, които направиха покупката на жилище по-малко достъпна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase