Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране на фона на продължаващия натиск след катастрофалния дебат миналия месец, който накара мнозина в неговата партия да се запитат дали трябва да продължи да се кандидатира за преизбиране. Той ще изкара остатъка от мандата си.

"И въпреки че имах намерение да се кандидатирам за преизбиране, вярвам, че е в най-добрия интерес на моята партия и страната да се оттегля и да се съсредоточа единствено върху изпълнението на задълженията си като президент до края на мандата си", Байдън пише в писмо, което публикува в своя X акаунт.

Той добави: "Ще се обърна към нацията по-късно тази седмица по-подробно за моето решение.“

"Беше най-голямата чест в живота ми да служа като ваш президент", написа той.

Тази публикация е актуализирана с допълнителни актуализации относно съобщението на Байдън.

Той застана зад Камала Харис, като в друг пост в Twitter написа, че тя трябва да е номинацията за президент на демократите.

"Мои колеги демократи, реших да не приема номинацията и да съсредоточа цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на моя мандат. Първото ми решение като партиен кандидат през 2020 г. беше да избера Камала Харис за мой вицепрезидент. И това беше най-доброто решение, което съм вземал. Днес искам да предложа пълната си подкрепа и одобрение Камала да бъде номинираната от нашата партия тази година. Демократи – време е да се обединим и да победим Тръмп. Да го направим."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase