Снимка: БГНЕС

Основната световна тема - оттеглянето на президента Джо Байдън от надпреварата за президентските избори през ноември отприщи коментари дали Камала Харис ще получи номинация и по-важното - ще победи ли Тръмп. Надежда Ненски сподели, че като жена опонент, Харис има повече шансове срещу Тръмп.

От своя страна Камала Харис обяви, че ще заслужи и спечели номинацията на демократите за президент и ще победи Доналд Тръмп.

“За момента Камала Харис няма висок рейтинг. Има определени критики към нея, че за времето, в което е била вицепрезидент, не е успяла да покаже особена ефективност. Смятам, че това е лесно преодолимо препятствие“, коментира бившият външен министър пред bTV.

Нейнски е на мнение, че Доналд Тръмп не спира да я критикува, защото има известни притеснения. Нейнски уточни, че не изключва възможността да се издигнат и други кандидатури, но “нестандартният момент изисква нестандартни решения“.

Кой ще е кандидатът на Демократическата партия за президент на изборите на 5 ноември ще стане ясно на 19 август на конгрес на партията.

Нейнски коментира и възможността Тръмп отново да стане президент на САЩ - той има определен афинитет към това да пренасочва външнополитическият интерес на САЩ от Европа към Китай. “Освен това той говори за спящо НАТО – под съмнение се поставя реакцията на САЩ в случай нападение над някоя натовска държава“, каза Нейнски.

Тя подчерта, че е много важно САЩ да излязат от тази кампания единни и да продължат връзките си с Европа по начин, по който могат да гарантират мира и стабилността – и своята, и тази на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase