Американците с оръжие вече могат да добавят куршуми към списъците си с хранителни стоки, тъй като в супермаркетите вече има вендинг машини за... боеприпаси

American Rounds вече инсталира шест от своите павилиони за разпределяне на боеприпаси, работещи с AI, в магазини в Тексас, Алабама и Оклахома, като Колорадо е следващият в списъка.

Главният изпълнителен директор на компанията, Грант Магърс, планира драстично да увеличи този брой в цялата страна. Той казва, че повече от 200 магазина имат желание да се сдобият с машина - и търсенето расте с всеки изминал ден.

Magers твърди, че вграденият AI софтуер, който захранва машините, прави продажбите им на патрони за пушки, пушки и пистолети по-безопасни от традиционните покупки във физически магазини или онлайн.

За да закупи боеприпаси, клиентът трябва да е на 21 или повече години и трябва да предостави валиден документ за самоличност, който се сканира от автомата. Лицето му също се сканира, за да се гарантира, че съвпада с личната му карта. Целият процес отнема не повече от две минути.

"Не мога да ви кажа колко пъти съм бил във физически магазини с отворени кутии с боеприпаси, които просто стоят там, без персонал наоколо", каза Магърс. "Нашите машини са много по-безопасни, като същевременно са и по-удобни за клиентите."

Магърс каза, че идеята за машините му хрумнала, след като той е бил потърсен от бизнес стратези за празнина на пазара на хранителни магазини. Според него това е начин за клиентите да купуват боеприпаси "по свой собствен график, без ограниченията на работното време на магазина и дългите опашки".

Някои местни служители в районите, където са били инсталирани или предложени машините, изразиха загриженост относно лесния достъп до обществен форум като супермаркет.

Когато Кип Тайнър, съветник в Тускалуза, Алабама, за първи път чу за бизнес начинанието, той реши, че това трябва да е шега.

"Получих няколко обаждания за боеприпаси, които се продават в хранителни магазини, в автомати за продажба", каза Тайнър по време на изслушване в съвета. "Мислех, че е лъжа."

Магърс настоя, че той и неговите бизнес партньори са направили всичко по силите си, за да гарантират, че само отговорни собственици на оръжие могат да купуват от техните машини. Той каза, че American Rounds няма да се продава на хора на възраст под 18 години, въпреки че е законно в някои щати, пишат от The Times.

Вендинг машината в Тускалуза беше премахната миналата седмица, но не поради правни проблеми, каза Магърс. Продажбите на мястото просто не бяха на ниво в сравнение с други, където компанията започна да презапасява два пъти седмично, за да се справи с търсенето.

"Ние подкрепяме втората поправка, ние подкрепяме законните и отговорни собственици на оръжия и мисля, че нашите клиенти също го правят", каза той. "Отговорът е изключително положителен, получаваме 10, 15 имейла на час от клиенти, които ни молят за повече информация. Не мога да бъда по-благодарен за тяхната подкрепа."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase