Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ, поднови приивите си за дипломатическо решение между Ливан и Израел. Той заяви, че споразумението за прекратяване на огъня в Газа би имало огромен ефект за намаляване на напрежението между двете страни, предаде АФП.

"Това, което чух от всички заинтересовани страни", каза Блинкен пред репортери в Доха, "е, че силно се предпочита дипломатическо решение." "Не се съмнявам, че най-добрият начин да се даде възможност за дипломатическо решение на север - в Ливан - е разрешаването на конфликта в Газа и постигането на прекратяване на огъня. Това ще свали огромното напрежение от системата", допълни той.

Коментарът на Блинкен идва в края на обиколната му, по време на която той се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, който говори твърдо срещу Хизбула.

Подкрепяните от Иран бойци изстреляха ракети по Северен Израел, след като при израелски удар беше убит високопоставен командир. Блинкен заяви, че всяка резолюция трябва да гарантира, че хората могат да се върнат по домовете си както в Северен Израел, така и в Южен Ливан.

Държавният секретар на САЩ е на обиколка в региона, за да прокара предложението за прекратяване на огъня между Израел и Хамас, изложено от президента Джо Байдън.

Хамас отговори с предложения за изменения, които според Блинкен САЩ ще се опитат да уредят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Няма мир с ислямисти

преди 1 седмица

Войната в Близкият изток ще спре само когато спрат ислямските престъпления срещу човечеството,истината мира и Бог и Неговия избран свят народ Израел, като ислямската нелегална окупация, постоянен терор, сексуални извращения, неонацистки геноцид, фалшива пропаганда, военни престъпления милиони ООН подкупи на ислямски арабски терор.групи обединени в престъпната джихадистка организация Палестинска автономия, т.е след унищожение на терор. групи, и експулсиране на ислямски окупатори в Мека само

5

Няма мир с терористи

преди 1 седмица

Измамният "мир" на ислямските терористи и на подкупените от и като тях ООН про-терористи като администрацията на Байдън са само лъжливи обещания за мир, за да ограбят чужди земи, да могат Ислямски терор. групи като ООП Хамас Джихад ИДИЛ Хизбола да продължат узаконени финансирани въоръжавани от ООН ЕС да вършат престъпления срещу Израел, да окупират, тероризират анексират земята и народа на Израел и то без ООН да изискат заложниците, а само пускане на ислямски терористи с доказана вина и присъди

4

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 2 седмици

Войната в Близкият Изток тепърва започва и няма да спре през следващите 20 години. А израел без подкрепата на САЩ е загубен за броени седмици. Т.е. САЩ, искат-не искат ще трабва да наливат пари в Израел и то с повишаващо се темпо. Ще трябва да дават и на Украйна, а около Тайван се започва до една година. А тези колосални военни разходи ще бъдат за сметка на социален бюджет, здравуеопазване и т.н. Запада е повече от обречен !

fallback