Снимка: Pixabay
fallback

САЩ и още няколко страни по света призовават палестинската групировка “Хамас” да приеме предложението на президента Джо Байдън за постоянно примирие в анклава. Изявлението е публикувано на сайта на Белия дом.

Документът е публикуван от името на лидерите на Австрия, Аржентина, Бразилия, България, Великобритания, Германия, Дания, Испания, Канада, Колумбия, Полша, Португалия, Румъния, САЩ, Сърбия, Тайланд и Франция.

В изявлението се казва още, че лидерите на държавите са загрижени за заложниците, държани от “Хамас” в Газа. “Ние напълно подкрепяме движението към прекратяване на огъня и споразумението за освобождаване на заложниците, което сега е на масата, и както е очертано от президента Байдън на 31 май 2024 г. Няма време за губене. Призоваваме „Хамас“ да сключи това споразумение,  което Израел е готов да изпълни, и да започне процеса на освобождаване на нашите граждани“, пише в изявлението, цитира БТА.

Ако споразумението бъде прието от “Хамас”, огънят ще бъде незабавно прекратен.

„В този решаващ момент ние призоваваме лидерите на Израел, както и на „Хамас“, да направят всички необходими окончателни компромиси, за да сключат това споразумение и да донесат облекчение на семействата на нашите заложници, както и на тези от двете страни в този ужасен конфликт, включително цивилното население. Време е войната да приключи и това споразумение е необходимата отправна точка“, се допълва в публикувания документ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 2 седмици

А аз ги призовавам ДА НЕ ПРИЕМАТ МИРА козоолюбците!Те евреите ще ви донесат ВЕЧЕН МИР!НЕ ПРИЕМАЙТЕ МИРА,ДЕТЕУБИЙЦИ!

39

До Х 38

преди 2 седмици

Тока и интернета им плащат Катар,само и само да не им се натресът на тяхна територия!Здравеопазването пак им е безплатно осигурено от съседни държави.Можеш да си представиш една огромна ц ска махала,на която вс е платено и не им остава нищо друго освен да се е ът,с ът,раждат,музика и кютек за да не скучаят.Може би паразитиране е най-точното определение,с допълнение от агресия и омраза и нетърпимост към други вероизповедания?

38

християнин

преди 2 седмици

Не се ли убедихте,че тези мюсюлмански м-ймуни,които не искат да учат,да работят,а знаят само да грабят,не заслужават милост.ТРЕПАНЕ НА МЮСЮЛМАНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ.НЯМА ДРУГО ЛЕЧЕНИЕ.ДЕТЕУБИЙЦИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ МИЛОСТ.

fallback