Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Държавният департамент на САЩ съобщи, че Антъни Блинкен е провел телефонен разговор с израелския министър на отбраната Йоав Галант и министъра без портфейл Бени Ганц. Основната тема е била предложението на президента Джо Байдън за прекратяване на огъня в Ивицата Газа.

В разговорите държавният секретар на САЩ Блинкен е приветствал "готовността на Израел да сключи сделка и потвърди, че върху "Хамас" лежи отговорността да я приеме", подчертавайки, че сделката ще допринесе за напредъка на "дългосрочните интереси на Израел в областта на сигурността".

Той също така потвърди "железния ангажимент", който САЩ имат към сигурността на Израел, пише БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Има условия за мир!

преди 1 седмица

Прекратяване на огъня в Газа може да стане ако Палестинските джихадисти от Хамас ООП Джихад ИДИЛ Фатах Ал Кайда Хизбола и др ислямски терористични групи на арабски ирански ливански сирийски египетски турски иракски и др. престъпни джихадистки режими обединени в престъпната неонацистка геноцидна организация Палестинска автономия бъдат унищожени или експулсирани и върнат всички Еврейски заложници, окупирани и тероризирани още еврейски земи като Юдея Самария Газа на 1! легален собственик Израел!

11

ГерболИННА Ангелова

преди 3 седмици

Е8рейски Geй чат, е и?!? НАТО не е държава,а май беше "отбранителен съюз"! А държавата 404 не е нито в ЕС нито в НАТО! Чий го търсят в Уссрайна?!? Или както мъдро е казал нЕкой :"Войната е е8рейската жътва"

10

Навярно един от

преди 3 седмици

най-некадърните дипломати на съвремието ни.

fallback