Снимка БГНЕС, архив
fallback

САЩ и Украйна са много близо до подписването на двустранен пакт за сигурност, съобщи "Файненшъл Таймс".

Целта е споразумението е да успокои Киев след „напрегнатите“ отношения, които са достигнали най-ниското си ниво след пълномащабното нахлуване на Русия, според украински официални лица.

Споразумението ще бъде най-значимото в поредицата от сделки, които Украйна сключи с държави от НАТО. В договорите се поемат ангажименти за дългосрочна подкрепа, включително военно обучение, обмен на разузнавателна информация и икономическа помощ.

Очаква се двустранното споразумение да бъде подписано от украинския държавен глава Володимир Зеленски и американския президент Джоузеф Байдън в рамките на срещата на Г-7 следващия месец, потвърдиха пред ФТ американски служители. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Христо Христов

преди 3 месеца

Мен ме интересува дали и евроатлантическа българия не е подписала подобен пакт. Поне 7-8 ЕС държави са подписали вече за всякаква военна и финансова помощ за 10 години.

49

Украйнаnot found 404

преди 3 месеца

Този проект приключи. Украйна скоро ще бъде закрита!

48

ароматния пръч

преди 3 месеца

Гръмко заглавие със смешно за заглавието съдържание,но за украинците на фронта ще им вдигне духът мислейни че американците идат.Поне два месеца ще си казват "ще изтърпим,малко остана,янките идат".

fallback