Снимка: Elon Musk, X

Илон Мъск обяви официалната трансформация на социалната мрежа Twitter. Домейнът X.com вече е активен, както и "всички основни системи" към него, предаде АФП. Въпреки че черно-бялото лого на X се появяваше на сайта от края на юли, адресът му оставаше "Twitter.com"

Припомняме, че милиардерът Илон Мъск закупи социалната мрежа Twitter през 2022 година за рекордните 44 милиарда долара. От тогава Мъск редовно споменавше за плановете си да превърне Twitter в многостранно супер-приложение, с финансови услуги, подобно на WeChat в Китай.

Американецът от доста време има заигравка с X - първоначалото това беше наименованието и на уебсайта на онлайн банката, която основа през основана 1999 година. По-късно тя се превърна в услугата за онлайн плащания PayPal. Мъск е използвал този символ и за аерокосмическата компания SpaceX, холдинга X Corp, който придоби Twitter, стартиращата компания за изкуствен интелект (AI) xAI, представена в средата на юли, и дори за първото име на едно от децата си - момче, наречено X Æ A-12.

Grok, първият генеративен модел на изкуствен интелект от стартъпа xAI, който е замислен като версия, чиито отговори могат да съдържат хумористични реплики, е достъпен от четвъртък в Европа "за абонатите на X Premium", обяви социалната мрежа, предаде БГНЕС.

"След като европейските избори приключат, ще продължим да внедряваме контекстуални тенденции за всички потребители", добави Grok.

С официалната трансформация на социалната мрежа в Х дните, когато хората наричаха кратките си събщения “туитване”, вече са в историята. Няма го и логото на птицата в синьо и бяло. Въвеждането от потребители на уебсайта вече се нарича "публикация", а логото е просто бяло "X" на черен фон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase