Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Бившата представителка на САЩ в ООН Ники Хейли постигна първата си победа срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в първичните избори за президент на Републиканската партия през 2024 г., предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Oще по темата
Хейли спечели надпреварата във Вашингтон, окръг Колумбия, с 62,86% от гласовете срещу 33,22% за Тръмп, съобщиха от Републиканската партия на окръг Колумбия късно тази нощ. В изборите участваха общо 2 035 републиканци.

Смята се, че Хейли, която е смятана за по-умерена от Тръмп, все още има малки шансове да надделее в крайна сметка срещу бившия президент при осигуряването на републиканската номинация. Но Тръмп е спечелил всички първични избори досега, включително в родния щат на Хейли - Южна Каролина и е почти сигурно, че именно той ще се изправи срещу президента Джо Байдън на президентските избори през ноември.

Преди първичните избори във Вашингтон, окръг Колумбия, Тръмп вече беше събрал 244 делегати срещу 24 на Хейли. Победата ѝ в столицата на страната ще добави само 19 към общия ѝ брой.

Въпреки това Хейли даде знак, че ще остане в надпреварата поне до "супервторника" тази седмица, когато гласуват 15 щата и една територия.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Американ

преди 2 месеца

Тръмп - 837 делегатиХейли - 831215 са необходими за номинация. Кой ще ги спечели е ясно. Понеже Ники се пази да не говори срещу Тръмп той като нищо ще я вземе за вице.

72

Анонимен

преди 2 месеца

Тази ще си остане само с тази "победа",друга няма да има! Съвсем скоро и на най-заблудените ще им светне,че за добро или зло Тръмп ще бъде следващия президент на САЩ!!! Дано е за добро!!!

71

Хейли чака

преди 2 месеца

Съдебната бухалка да забрани на Тръмп да участва и тя да спечели служебно.

fallback