Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън се e пошегувал пред сътрудници, че ключът към дългия и траен брак е "добрият секс", според нова книга за първите дами на нацията, която хвърля светлина върху 47-годишната му любов с Джил Байдън.

"Американската жена – Трансформацията на съвременната първа дама, от Хилари Клинтън до Джил Байдън" е създадена от кореспондента на Ню Йорк Таймс в Белия дом Кейти Роджърс и излиза тази седмица.

Частта за секса заема само няколко параграфа в книгата от 276 страници, но вече генерира заглавия.

Роджърс пише, че Байдън е избрал да не се кандидатира за президент през 2004 г., когато Джил Байдън влязла в стаята, облечена в горнище с думата "НЕ", надраскана на корема.

Джо Байдън, който сега е на 81 години, каза пред група поддръжници същата година, че няма голям интерес да се кандидатира за президент. "Предпочитам да съм вкъщи и да правя любов с жена си, докато децата ми спят", казал той.

Коментарът накарал тогавашен говорител да повдигне рамене. Той казал, че тогавашният сенатор Байдън е „откровено напълно влюбен в жена си“, пише Роджърс.

"Джо може да е подправил публичните си декларации в спалнята за спечелването на президентския пост, но той се пошегува с помощниците си, че "добрият секс" е ключът към траен и щастлив брак, за голямо огорчение на жена му", според Роджърс.

Книгата описва страданието, което изпита Джо Байдън, когато първата му съпруга Неилия загива в автомобилна катастрофа през 1972 г. заедно с дъщеря им Наоми.

Той и Джил се женят през 1977 г., но са необходими пет предложения от Байдън, за да накара Джил да се съгласи.

"Бях толкова търпелив, колкото мога, но това вдигна ирландските ми нерви. Или ще решиш да се омъжиш за мен, или това е – вън съм. Няма да питам отново", казал Байдън при петия опит, пише Роджърс.

Джил Байдън, учителка по английски в общински колеж, беше първата първа дама, която продължи професионалната си кариера, докато беше в ролята.

В предишно интервю тя разкри, че когато Джо Байдън беше вицепрезидент, двойката решила да уреди разногласията си чрез текстово съобщение, за да избегне сбиване в присъствието на техните агенти от Тайните служби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase