Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Военният отговор на Израел на нападението на "Хамас" в Газа беше "прекомерен", заяви президентът на САЩ Джо Байдън, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Oще по темата
"Мисля, както знаете, че отговорът в Газа, в Ивицата Газа, беше прекомерен", заяви той пред медиите в Белия дом.

Това е една от най-острите му критики до момента срещу действията на израелското правителство, отбелязва Ройтерс.

Вчера израелската армия засили ударите си по Рафа, а Вашингтон предупреди историческия си съюзник за риска от "катастрофа" в този град, намиращ се до границата с Египет.

"Много, много настоявам хуманитарната помощ да достигне до Газа", подчерта Байдън.

Според ООН палестинската територия е изправена пред "кошмарна" хуманитарна ситуация.

Освен това Байдън заяви, че няма проблеми с паметта, опровергавайки публикувания доклад на специален прокурор на САЩ. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Българин

преди 2 месеца

За Израел! На 6-ти Октомври бе тихо и мирно, навечерието на мирен договор Израел - Саудитска Арабия. Но, за терора това би означавало край на финансирането и на каузата с измисления нератив. Затова на 7-ми непровокирано нападнаха и заклаха хиляди. Сега да ядат заслужен и непропорционален бой с десетилетия!

24

Бай Дрън :

преди 2 месеца

"Нищо ми няма,нищо ми няма, нищо ми няма,нищо ми няма,нищо ми няма,нищо ми няма, нищо ми няма... Добре съм бееееееееееееееееееееееееееееееееееееее!!!"

23

Анонимен

преди 2 месеца

За този прекомерен отговор САЩ дадоха бомбите. Не направиха нищо, за да спрат тези военни и хуманитарни израелски престъпления в Газа, даже напротив - блокираха резолюции на ООН за спиране на огъня. Сега този човек, който е дефакто съучастник, да не се изживява като едва ли не миротворец. Целият свят го видя какво представлява. За Украйна и Палестина (Русия и Израел) аршинът беше коренно различен.

fallback