Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се подигра с възрастта на настоящия президент Джо Байдън със сатирично видео в това, което той представи като реклама на дом за възрастни хора. 30-секундният клип, споделен в Instagram и Truth Social, показва Белия дом като жилище за възрастни хора с 81-годишния Байдън като негов основен обитател.

Джо Байдън е на 81 години. Той трябва да се яви на избори по-късно тази година, за да претендира за още един мандат като президент на САЩ в Белия дом.

Възрастта на Байдън се превърна в повод за безпокойство сред гласоподавателите преди президентските избори през 2024 г., предвид неговите забележими пропуски, падания и гафове по време на мандата му като президент на САЩ.

Видеото, озаглавено White House Senior Living, представя Белия дом като оживено съоръжение, предлагащо различни дейности, професионални грижи и изискани домашно приготвени ястия.

Разказвачът иронизира: "Нашите жители се чувстват като у дома си", докато камерата приближава Белия дом, последван от кадри на привидно зле концентриран Байдън.

Клипът включва сцени на Байдън на плажа и първата дама Джил Байдън, която му помага със сакото му, всичко това на фона на ободряваща фонова музика.

Фрагмент от телевизионно интервю след това улавя Байдън, който признава, че се отдава на италианска храна и, по-специално, привързаността си към сладоледа с парченца шоколад.

Въпреки безгрижния тон на видеото, опасенията относно възрастта на Байдън продължават.

Проучване през август на Центъра за изследване на обществените въпроси на Асошиейтед прес-NORC разкри, че 77% от пълнолетните американци, включително 69% от демократите, смятат Байдън за твърде стар, за да служи ефективно още четири години. За разлика от това, проучване на университета Монмут през октомври показа, че 48% от гласоподавателите имат същото мнение за Тръмп.

С нажежаването на изборния сезон през 2024 г. дебатът за влиянието на възрастта върху кандидатите за президент продължава да бъде ключова тема на дискусии сред избирателите и политическите наблюдатели.

Последните изяви на Тръмп също предизвикаха въпроси относно здравето му.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase