Бившият президент Доналд Тръмп печели от правните си проблеми по всякакъв начин. Според уебсайта на кампанията на Тръмп за президент, неговият офис сега продава коледни артикули. Те са с надпис "никога не се предавай" и се "красят" от снимката на Тръмп в ареста.

Подписаните от Тръмп бейзболни шапки "Make America Great Again" също се предлагат в традиционното червено и зелено с украса от коледни светлини.

В момента шапките се продават за 50 долара всяка, докато опаковъчната хартия се продава за 35 долара. Цена на чорапа е $25.

Някои от артикулите, включително опаковъчната хартия и коледната украса, се предлагат като "безплатни подаръци" с дарения, които са по-високи от цената на артикулите на уебсайта, ако бъдат закупени чрез имейли за набиране на средства.

Няколко други артикула, които не са с коледна тематика и включват снимката на Тръмп от затвора, също се продават.

Продажбите на стоки отиват директно към кампанията на Тръмп, включително Тръмп за спасяването на Америка, съвместен комитет за набиране на средства, и Доналд Дж. Тръмп за президент 2024 г.

Това не е първият път, когато бившият президент се опитва да използва съдебните си битки, които са четири на брой, за да събере пари за кандидатурата си за президент през 2024 г.

Малко след като беше съден през август по криминални обвинения в опит да отмени резултата от изборите през 2020 г., той събра 7,1 милиона долара чрез продажба на тениски, плакати, стикери за брони и охладители за напитки, съобщи Politico.

Тръмп дори влезе в историята, като събра 4,8 милиона долара в петък след ареста му, отбелязвайки деня с най-високи регистрирани продажби от кампанията му досега.

Съобщава се, че кампанията му е похарчила милиони долари, за да помогне за изплащането на нарастващите му адвокатски хонорари.

Бившият президент е изправен пред три други битки, свързани с вземане на секретни документи от времето, когато беше на поста, тайно плащане на пари на Сторми Даниелс и наказателни обвинения за опит за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase