Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Най-високопоставеният дипломат на Украйна заяви днес, че подкрепата от Вашингтон за Киев не отслабва, предаде Ройтерс. Според него в случая не играе роля приетият в Камарата на представителите на американския Конгрес законопроект за временно финансиране, в чийто текст отпадна помощта за Украйна, допълва агенцията.

Oще по темата
Военната помощ от САЩ и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна в битката срещу пълномащабното нашествие на Русия, започнало през февруари миналата година, отбелязва още Ройтерс.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба каза, че Киев е разговарял с американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия и че драмата около законопроекта, с който в събота беше избегнато спирането на работата на федералното правителство на САЩ, е била по-скоро "инцидент", отколкото нещо, което се случва системно. "Работим и с двете страни в Конгреса, за да сме сигурни, че подобен случай няма да се повтори при никакви обстоятелства", каза той, цитиран от Укринформ.

"Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена,... защото Съединените щати разбират, че залогът в Украйна е много по-голям от самата Украйна. Става въпрос за това, че светът трябва да е стабилен и предвидим, съответно смятам, че ще бъдем способни да вземем необходимите решения", заяви още пред журналисти Кулеба, докато поздравяваше върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди срещата на външните министри на страните членки на ЕС в Киев.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Анонимен

преди 7 месеца

свинята най врежи като види ножа тъй и русия ... как пък и един път Украйна Сащ тамбукту марсиянците ... не напълниха форумите с грухтене само руски свинин ден и нощ грух грух ГРУХХХ раша заминава за кайма необратимо е

131

Малко за политика

преди 7 месеца

Ключовият момент е, разбира се, не "прекратяването на помощта за Украйна", което несъмнено ще продължи, а нарастващата вътрешнополитическа цена за администрацията на Байдън за тази "помощ". Можем да очакваме, че администрацията на Байдън ще увеличи натиска върху европейските си сателити през следващите месеци, за да ги принуди да инвестират още повече ресурси във войната в Украйна, за да запазят поне сегашните обеми на доставките.

130

СССР2

преди 7 месеца

Ей вече стана ясно, Украйна е новия Афганистан, ...само че за краварите;)) Затова руснаците ги бият по малко, да могат да наливат и пак да ги бият;))

fallback