Снимка БГНЕС
fallback

Съвместно производство на оръжия и системи за противовъздушна отбрана е договорил в САЩ Володимир Зеленски.  Новината съобщи от Киев президентът на Украйна, като това е станало по време на срещата му Джо Байдън във Вашингтон, предаде NOVA.

Съединените щати обещаха нов пакет помощ на Киев. Появи се информация, че се готвят да предоставят и така чаканите от украинците ракети с голям обсег „Атакамс”.

"Имаме историческо решение – заедно със Съединените щати ще произвеждаме оръжие и защитни системи, включително за противовъздушна отбрана. Това е нещо, което съвсем доскоро беше в сферата на фантазиите. Но сега се превръща в реалност. Ние ще го направим реалност", посочва Зеленски.

Той каза още, че Украйна ще получи от САЩ артилерия, снаряди и ракети за многоцелеви ракетни установки HIMARS, ракети за тактически автомобили за противовъздушна отбрана, "както и някои други оръжия, които ще се утвърдят на бойното поле".

По-рано американската преса писа, че администрацията на президента Джо Байдън е взела решение и за прехвърляне на Украйна на балистични ракети АТАКМС, за чиято доставка Киев настоява от много месеци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

СЛАВА НА БЪЛГАРСКАТА

преди 7 месеца

СЛАВА НА БЪЛГАРСКАТА НАТОВСКА АРМИЯ. В ЯМБОЛ

42

да я продадат

преди 7 месеца

да я продадат s-300, да я продадат руската църква в София на Украйна, да ги вземe че много искал да ги купи, и сглобката им съдейства в продажбата

41

Анонимен

преди 7 месеца

Сащ и нато са най големите терористични организации и държава в света. Създадоха фашистка Украйна с цел война с Русия, преди бе фашистка Германия. В канада аплодират фашист от полк галичина, избивал,деца,жени,мъже,евреи, всякакви. Фашизма никога не е изчезвал от света, канада, Сащ, Германия, англия, и другите все прикрити фашистки държави. Факт неоспорим. Украйна е фашистка държава и май няма да има такава държава, вече. Слава Русия, слава Путин голям Президент на велика страна. Много велика

fallback