Снимка БГНЕС

Съвместно производство на оръжия и системи за противовъздушна отбрана е договорил в САЩ Володимир Зеленски.  Новината съобщи от Киев президентът на Украйна, като това е станало по време на срещата му Джо Байдън във Вашингтон, предаде NOVA.

Съединените щати обещаха нов пакет помощ на Киев. Появи се информация, че се готвят да предоставят и така чаканите от украинците ракети с голям обсег „Атакамс”.

"Имаме историческо решение – заедно със Съединените щати ще произвеждаме оръжие и защитни системи, включително за противовъздушна отбрана. Това е нещо, което съвсем доскоро беше в сферата на фантазиите. Но сега се превръща в реалност. Ние ще го направим реалност", посочва Зеленски.

Той каза още, че Украйна ще получи от САЩ артилерия, снаряди и ракети за многоцелеви ракетни установки HIMARS, ракети за тактически автомобили за противовъздушна отбрана, "както и някои други оръжия, които ще се утвърдят на бойното поле".

По-рано американската преса писа, че администрацията на президента Джо Байдън е взела решение и за прехвърляне на Украйна на балистични ракети АТАКМС, за чиято доставка Киев настоява от много месеци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase