Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън и лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл биха могли да се явят поради напредналата си възраст на кастинг за ролята на пазителя на криптата - без грим и специални ефекти, написа американският предприемач Илон Мъск в социалната мрежа "Екс" (доскоро "Туитър").

Това е герой от излъчвания от 1989 г. до 1996 г. телевизионен сериал "Приказки от криптата".

"Горкият човек. Прекарваше страхотно време, но е време да се пенсионира", написа след това Мъск за лидера на републиканското малцинство в Сената.

По-рано бе съобщено, че според конгресменката републиканка от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн редица американски политици, включително Байдън и Макконъл, вече не са в състояние да изпълняват добре задълженията си поради възрастта си и здравословни проблеми.

Лидерът на републиканците в Сената изведнъж замълча за около 30 секунди по време на реч на 30 август тази година и не отговори на думите на околните. Подобен инцидент се случи и на 26 юли. Тогава на пресконференция Макконъл мълча в продължение на около 20 секунди, гледайки напрегнато пред себе си.

Помощниците на 81-годишния американски сенатор и в двата случая обясниха случилото се със замайване. През март Макконъл бе хоспитализиран за няколко дни, след като получи сътресение на мозъка при падане.
(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase