Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Голямо съдебно жури в щата Джорджия повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп за опит за подмяна на резултатите от  изборите в САЩ през 2020 г., предаде Ройтерс.

Oще по темата
Агенцията отбелязва, че това е четвъртият обвинителен акт, повдигнат на бившия президент.

Делото, внесено в окръжния съд във Фултън от прокурор Фани Уилис, може да задълбочи проблемите с правосъдието на Тръмп, който е водещ кандидат за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г., посочва Ройтерс.

Прокурорите повдигнаха 11 обвинения срещу Тръмп и негови приближени, включително за фалшифициране на документи и рекет, извършени от организирана престъпна група.

Обвинения са повдигнати също на 10 сътрудници на Тръмп, включително бившите и му адвокати - Руди Джулиани и Джон Истман, и бившия началник на канцеларията на Белия дом Марк Медоуз.

Делото се основава на телефонен разговор от 2 януари 2021 г., в който Тръмп притиска високопоставения служител от избирателните органи на щата Джорджия, Брад Рафенспъргър, да „намери" достатъчно гласове, за да обърне изборната му загуба с незначителна разлика в щата. Рафенспъргър отказва да го направи.

Четири дни по-късно следва щурмът на Капитолия, при който разгневени поддръжници на Тръмп се опитват да осуетят утвърждаването от Конгреса на победата на Джо Байдън, припомня Ройтерс.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

До 23

преди 8 месеца

Без да се заяждам - но можеш ли да изброиш 10 нормални неща за тръмпона?

22

До 17

преди 8 месеца

Да ти призная - по *** коментар не бях чел скоро. Нали разбираш че като напишеш сега Тръмп направи СЪЩОТО дефакто признаваш че той е виновен. Трябва да я затворим и като стана президент ти ще си в затвора бяха неговите думи от 2016. Какво направи за 4 години и защо Хилари и Байдън не са в затвора?

21

Анонимен

преди 8 месеца

Ясно. Тръмпи ще го трампят.

fallback