Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Мъжът, който през 2019 г. по расистки подбуди уби 23 латиноамериканци в магазин от веригата "Уолмарт" в американския щат Тексас, получи 90 последователни доживотни присъди, но е възможно да му бъдат наложени още наказания, включително и смъртна присъда, предаде Асошиейтед прес.

През февруари тази година 24-годишният Патрик Крузиус се призна за виновен по близо 50 федерални обвинения в престъпления от омраза във връзка с масовата стрелба в Ел Пасо, което му спести федерална смъртна присъда. Но той все още е заплашен от смъртно наказание по отделно щатско обвинение.

Според разследващите Крузиус е пропътувал над 1000 километра от дома си край Далас, за да атакува гражданите от латиноамерикански произход с автомат. Минути преди началото на стрелбата той е публикувал в интернет расистки текст, в който предупреждава за латиноамериканско "нашествие" в Тексас.
(БТА, Николай Велев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

ББ

преди 9 месеца

не справедливо...роднините на жертвите ще хранят убиеца на децата им...до старини през данъците си???аз ще му платя тока и го разкарайте!не занимавайте Народите ни с простотий!

25

Иванов

преди 10 месеца

Това се казва присъда, и тука трябва такива присъди за убийците на пътя и не само,трябва да изгният в затворите

24

Анонимен

преди 10 месеца

Някой хора никога не могат да се "интегрират" и трябва да си стоят където са се родили.Справка - Франция.

fallback