Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Кортежът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп напусна сградата на съда в Маями, Флорида, където му бяха повдигнати обвинения за неправилно боравене със секретни документи.

Oще по темата
Конвоят на Тръмп напусна подземния гараж на съдебната сграда и бившият американски президент помаха от прозореца на колата на своите поддръжници, стоящи пред сградата на съда. Някои привърженици на бившия американски лидер се опитаха да се приближат до колата му, но бяха отблъснати от служители на Сикрет сървис.

Тръмп не се призна за виновен по нито едно от повдигнатите срещу него обвинения. От своя страна съдът не наложи никакви ограничения за придвижване или освобождаване под гаранция на бившия президент на САЩ, както и на неговия помощник Уолт Наута, който според "Ню Йорк Таймс" не е отговорил на искането за признаване на вина на заседанието във вторник и е отделил допълнително време за консултации с адвокати.

Според обвинителния акт на Южния окръжен съд на Флорида американските правоприлагащи органи са повдигнали обвинения на Тръмп и неговия помощник Уолт Наута по 38 точки. Според становището служителите на американското ФБР са иззели общо 102 документа по време на претърсването на имението на Тръмп Мар а Лаго във Флорида през август миналата година: 27 от тях са били в кабинета на бившия шеф на американската администрация а други 75 - в складово помещение. Седемнадесет от документите са били класифицирани като "строго секретни".
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 10 месеца

Управляват тези които слагат Байдън там Винаги е така Да не мислиш че Тръмп не е подставено лице на американската мафия / олигархия /

17

Анонимен

преди 10 месеца

правят всичко да го очернят преди изборите, *** то сенилния старец ли ще им е избора?Байдан е в ментална невъзможност да расъждава, кой реално управлява?

16

ББ

преди 10 месеца

той е просто ..дете на мафията!мафията също еволюира!етру щяр да позвъни на путин и щял да спре ядрените заплахи срещу САЩ и Свободният Свят!рекет сър!във обозрим САЩ и Свободният ще са принудени да използват ядрените си арсенали!нямат избор просто...а този е просто инструмент на враговете на САЩ и Свободният Свят!да е ядрена...за да може Света ни да оцелее!СК е подхаодяща цел..заплашваща САЩ ..с "невероятните си възможности"жертвани от китай и путин!замислете се моля!!!минаха се много граници!

fallback