Снимка: БГНЕС

Племенникът на Джон Ф. Кенеди, който ще се опита да се бори за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ за изборите през следващата година, обвини ЦРУ за убийството на чичо си.


Теориите на конспирацията, свързващи убийството на Кенеди със службите за сигурност на САЩ, съществуват почти от момента, в който президентът беше застрелян в Далас през ноември 1963 г.

Робърт Кенеди младши каза, че по време на разследването на смъртта на чичо му е имало факти, които са прикрити.

"Има неопровержими доказателства, че ЦРУ е замесено в убийството му", каза Кенеди пред 77 WABC радио програма Cats Roundtable през уикенда. "Мисля, че на този етап е извън разумно съмнение. Доказателствата, че ЦРУ е замесено в убийството и в прикриването, са огромни."

Той посочи книга на Джеймс У. Дъглас, която изследва участието на ЦРУ в убийството на JFK, в подкрепа на твърденията си.

69-годишният Кенеди е син на Робърт Кенеди, който беше убит по време на собствената си президентска кампания през 1968 г.

Той каза през март, че ще предизвика президента Байдън за номинацията на Демократическата партия. Яростно против ваксинирането, включително срещу COVID-19, той каза, че Бил Гейтс, основателят на Microsoft, се опитва да спечели от това. Той също така твърди, че Антъни Фаучи, бившият главен медицински съветник на Белия дом, използва пандемията като начин да подкопае западната демокрация.

Комисията Уорън, която разследва убийството на Кенеди и публикува заключенията си през септември 1964 г., установи, че стрелецът Лий Харви Осуалд е действал сам.

Осуалд, бивш американски морски пехотинец, за когото беше известно, че има комунистически симпатии, беше застрелян два дни след убийството на Кенеди от Джак Руби, тексаски бизнесмен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase