Снимка: БГНЕС
fallback

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан снощи се срещна с грузинската президентка Саломе Зурабишвили и двамата приветстваха отпадането на законопроекта за "чуждестранните агенти", който предизвика политическа криза в Грузия, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА, като се позова на изявление на Белия дом.

Oще по темата
"Те приветстваха неотдавнашното решение на правителството да оттегли двата проектозакона", се казва в съобщението.

Зурабишвили, която е проевропейски настроена и заяви, че ще наложи вето на законопроекта, е обсъдила със Съливан и необходимостта Русия да почувства "пълната икономическа цена на санкциите, контрола върху износа и другите икономически ограничения", наложени заради войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 1 година

Сега и САЩ да отмени закона си за регистрация на чуждите агенти.

38

Анонимен

преди 1 година

Значи САЩ приветстват отпадането на закона в Грузия, а не казват те кога ще махнат техния идентичен закон наречен ФАРА и въведен още 1938-39 година. Хващам се на бас, че нито един от протестиращите безплатно в Грузия не знае, че в САЩ има такъв закон. Днес можеш да се информираш в рамките на няколко минути, като използваш мобилния телефон в джоба си, но не го правиш, а следваш тълпата като пат_ките. Извод - пат_ката си е пат_ка, дори и да има мобилен телефон. И да... 80% са по-зле и от пат_ките!

37

Анонимен

преди 1 година

Ба мааму. А що краварите не отменят собственият си закон , който действа повече от 100 години? Нема такова лицемерие!

fallback