Снимка: БГНЕС

Виждайки затрудненията на армията си в Украйна, Владимир Путин знае, че засега не може да спечели войната, но е убеден, че ще постигне окончателна победа чрез изтощаване, отказвайки да обмисли друг вариант. Това каза шефът на ЦРУ Уилям Бърнс в интервю за "Си Би Ес", предаде БТА.

"Според мен днес Путин смята, че не може да спечели веднага, но не може да си позволи да загуби", заяви директорът на американската разузнавателна агенция. По думите му той е "прекалено уверен в способността си да изтощи Украйна".

Още по темата
И вместо да обмисли изход, руският президент "упорства" във войната си, каза Бърнс, бивш посланик на САЩ в Москва.

Срещата му през ноември в Турция с руския му колега Сергей Наришкин е била "деморализираща", казва той. Той заяви, че вижда "форма на безразсъдство, форма на гордост" в шефа на руското външно разузнаване, с когото се е срещнал, за да го предупреди Русия да не използва ядрени оръжия, а не за преговори, чиято отправна точка "ще бъде решена от украинците".

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 3 месеца

На 22 февруари когато Байдън беше в Украйна, руснаците понечиха да изстрелят САРМАТ, но тя се самовзриви при изстрелването. Руски генерал предупреди ЮАР и Китай, че при общите военни учения с Русия, няма да се изстрелват балистични ракети. За какви ядрени заплахи им свирят ветрове в черепите ?

61

Анонимен

преди 3 месеца

А Украйна вярва на вампирите от запада и Америка.

60

R.A.T.M

преди 3 месеца

Украйна отдавна е изтощена, за това запада събира оръжие откъдето може дори в Южна Америка, но Бразилия и Аржентина не дадоха. Украинците използват американски боеприпаси на ден, колкото военната им индустрия произвежда за година. За това ЦРУ да си наляга парцалите и да мисли какви терористични атаки да измисли с моста и СП 1 и СП2 нещата не станаха по-добри за украинците. Икономически цяла Европа е по-зле от Русия, която е с 4%инфлация и 5% безработица нищо че имат десет пакети санкции