Снимка: архив, БГНЕС
fallback

САЩ ще предоставят на Украйна допълнителна военна помощ в размер на 2 милиарда долара, заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
Той каза пред Си Ен Ен, че Вашингтон ще продължи да прави всичко по силите си, за да е "сигурно, че Украйна ще получи това, от което се нуждае, за да постигне успех на бойното поле".

Съливан допълни, че по-късно днес Г-7 ще обявят нови санкции, които ще засегнат и държави, които помагат на Москва, заобикаляйки санкциите срещу нея.

Той коментира и искането на Киев за предоставяне на американски изтребители F-16, като посочи, че въпросните самолети "не представляват въпрос, касаещ боевете в краткосрочен план". "Изтребителите F-16 са въпрос, който засяга отбраната на Украйна в дългосрочна перспектива", обясни Съливан.  
(БТА, Николай Велев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 1 година

Разбира се. Давам на Мексико максимум месец живот срещу САЩ. Първо ще им скапят инфрастуктурата, след това касетични бомби, напалми, химически или биологични оръжия, каквото имат в повече. И накрая ако все пак се окаже, че няма да си спазят срока, 1 - 2 с "обеднен уран" и това ще е.

68

Анонимен

преди 1 година

Въпрос за копейките - Русия като е толкова велика, силна и т.н., защо драпат една година за 10 селца? Представете си САЩ да атакува Мексико и 12 месеца да не може да влезе повече от 100км от границата - егати резила. Ама нали е Русия, те са "специални", всичко върви "по план" :)))

67

Анонимен

преди 1 година

Нямам търпение Украйна да спечели ,за да може всички платени руски *** да млъкнат

fallback