Снимка: архив, БГНЕС

Генерал от военновъздушните сили на САЩ предупреди за конфликт с Китай през 2025 г. - най-вероятно заради Тайван, както и призова командирите си да подготвят частите си за постигане на максимална бойна готовност през тази година, предава Франс прес.

От агенцията уточняват, че става дума за генерал Майк Минихан - ръководител на Командването за въздушна мобилност.

Във вътрешен меморандум, който се появи за първи път в социалните медии вчера и по-късно достоверността му беше потвърдена от Пентагона, Минихан заявява, че основната цел трябва да бъде възпирането и "ако е необходимо, разгромяването" на Китай.

В своите аргументи Минихан посочва, че президентските избори в Тайван догодина ще дадат на китайския президент Си Цзинпин повод за военна агресия, докато Съединените щати ще бъдат разсеяни от собствената си битка за Белия дом, предаде БНР.
 

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 1 месец

Нерде Китай нерде Америка? В момента си играят с огъня с Руснаците после с Китай?

79

Анонимен

преди 2 месеца

Китай се спира лесно просто им се забранява да пътувят и да влизат в Сащ

78

Котки

преди 2 месеца

Щатите първо трябва да извадят влезналия до гърлото член на Китай, който са лапнали от поне 2 десетилетия насам. САЩ без Китай? Как ще стане? Те имат два начина за правене на пари, оръжия и Китай. Даже и да разтурят всички бизнес връзки, което никога няма да се случи, Китай първо имат ядрен арсенал, второ ресурсите даже и без него, аджеба да настъпят на щатска територия, това не е Ирак или Афганистан.