Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

В САЩ съдят компанията Гугъгл, съобщи FOX News.

Разглежда се монополът на компанията в дигиталната реклама. Сферата реализира осемдесет процента от приходите на компанията.

Американската администрация настоява компанията да раздели бизнеса с реклама.

Oще по темата
От там обясняват, че се използват практики за намаляването на влиянието на конкуренцията.

Представени са различни примери за подобни действия. От Гугъл настояват, че няма основание в обвиненията и смятат, че така ще се забавят разработвани иновации.

Американското правителство опитва да изравни условията за големите компании и малки фирми, които навлизат в сферата. Към делото се присъединиха осем щата.

Очаква се скоро да ма срещи по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

Нека Гешев да претърси офисите на Гугъл! Нали помага на партньорите? Недай боже Гугъл платят(Ужассс, до сега не се е случвало) глоба ;)

8

До 9

преди 1 година

Интересно ми си намираш информацията в нета сам. Предполагам и телефон с копчета ползваш. Или си по-модерен и имаш от тези с капаците.

7

Анонимен

преди 1 година

Ами те потребителите превръщат тези ИТ компании в това, което са! Аз например неизползвам Гугъл. Като ми потрябва информация в нета си я намирам сам. Имам си GPS и на двете коли. Чат ползвам Вайбър. Относно социалните мрежи - Също. Нямам никакъв зор да споделям с когото и да било дали вчера съм изпил 2 или 3 бири, нито пък кога точно се е наакал 9 месечният ми син. Когато искам да общувам с някой от приятелите си се виждаме, сядаме по барчета, караме велосипеди или ловим риба.

fallback