Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън утвърди обявяването на извънредно положение в Калифорния заради неспирните бури, връхлитащи щата от 26 декември. Те станаха причина за смъртта на най-малко 19 души, както и за наводнения, прекъсвания на електричеството, кални свлачища, евакуации и затваряния на пътища, предаде Ройтерс.

Байдън нареди усилията на местно и щатско равнище за ликвидиране на последиците от бедствията в районите, засегнати от тежките зимни бури, наводнения и свличания на кални и земни маси, да бъдат подпомогнати и с федерално финансиране, съобщи Белият дом.

От отпуснатите от централния бюджет на САЩ средства ще могат да се възползват и пострадали хора от окръзите Мърсед, Сакраменто и Санта Крус, допълва американското президентство. /Владимир Сахатчиев, БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Кравари

преди 1 година

На краварите най-големия им и богат щат е разположен върху земетръсен разлом, често има екстремни горещини с огромни горски пожари, както и дъждовни бури с наводнения. Хубаво място за живеене.

12

ПЕНКО

преди 1 година

КАКВИ ПАРИ ЗА КАЛИФОРНИЯ БЕ ПОЛУУМРЕЛЯК !?!? ИМАТ СИ ГУБЕРНАТОР И МИЛИАРДЕРИ И КМЕТОВЕ И ОБЩИНИ И.... - ПРОСТО ТРЯБВА ДА "ОДЕРАТ " МАЛКО БОГАТАШКИ КОЖИ , А НЕ ДА ИМ ОКАЗВАТ ПОМОЩ !!!!!!!!!!!

11

Анонимен

преди 1 година

А Йелестоън кога ще се събуди и ще ги заличи от лицето на зеята?

fallback