Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Русия е вложила над 300 млн. долара за влияние над политически фигури в голям брой държави. Това обявиха от американското разузнаване, съобщи FOX News.

Твърденията бяха обявени от Държавния департамент.

Oще по темата
Руското правителство отказва коментар.

От там често твърдят подобни неща за американската дипломация. Според американски представители, през последните осем години са били отделени триста милиона долара за влияние над политически фигури.

Вероятно става въпрос и за допълнителни средства в моменти, които не са разкрити. Русия е успявала да си гарантира влияние на четири континента.

Не се споменават конкретни държави. Запознати с доклада обявиха някои подробности.

Вероятно средства са били отделени в подкрепа на Демократическа партия на Албания и влияние над европейски представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Анонимен

преди 1 година

Е, и? САЩ дават милиарди да правителствени преврати, за насилствено сваляне на правителства; за водене на войни в т.ч.и в Украйна. Тези мижави протести вСанкт Петербург да не мислите, че не са финансирани от САЩ и?!.САЩ са терорист 1 в света.

114

Глух Пор

преди 1 година

Tолкова милиона имала Русия- толкова дала за политическо влияние в чужбина! А кога ще научим колко милиарда дава ежегодно САЩ, със същата цел? Ако не напишете това за да сравним, значи просто манипулирате. Ами Китай? Та Китай контролира така половината политическа и икономическа класа в САЩ, барабар с Байдън. А такива 300 милиона са джобните им пари.

113

Анонимен

преди 1 година

Русия има влияние благодарение на политиките си, а не на някакви подкупи. Докато сащ нямат такова влияние, завиждат и те самите практикуват корупция чрез нпо-та и множество др. начини, като например плащане чрез офшорни компании и контрол на корумпетата чрез уики лийкс. В българия съвсем ясно се виждат нещата.

fallback