Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Огромен иск беше подаден за действия на Илон Мъск, съобщи FOX News.

Към делото са се присъединили седем инвеститори.

Oще по темата
Това показват съдебните документи.

Те настояват, че Мъск е манипулирал курса на криптовалутата доджкойн. Това е станало чрез неговите компании, които първоначално са повишили цената на криптовалутата, а после са я оставили да се срине.

Мъск беше един от големите фенове на криптовалутата. Той често публично обявяваше, че я предпочита.

Искът е за 258 млрд, долара. Валутата отчете невероятен ръст за период от две години, след което стойността и бързо се понижи.

Самият Мъск често е бил критикуван, че използва популярността си, за да влияе на бизнес идеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

С тоя доджкойн бепе и моя "удар" на крипропазара. По случайност попаднах на интервюто, когоато Мъск възхваляваше доджкойна, на момента се логнах и купих за колкото можах. Няколко часа по-къно се беше вдигнала няколко кратно. Продадох 1/3. После почна да пада и аз продадах останалото. Та накрая парите бяха умножени по 4 или 5. Сега имам само 1 доджкойн за спомен ;)

21

ХАХАХАХАХА

преди 1 година

Тоя не знае закона на Ом, а наивниците вярват че той прави електромобили. Добре че двама австрийски инженери му създават първата тесла.

20

Двойни стандарти

преди 1 година

Аааа, значи за Найлон Мъск може и той е визионер, а за Ружа Игнатова не може и тя е криптоизмамница. Ех лелееее, що не ви изпляска стотина водородни Путин, а ви търпи наглостта.

fallback