Снимка: БГНЕС

Голяма част от американците казват, че не желаят нито Джо Байдън, нито Доналд Тръмп да изкарат още един президентски мандат. Огромен брой хора смятат, че това е „най-лошото нещо“, което може да се случи на страната, според проучване от изминалата седмица на Yahoo News/YouGov.

Около 41% от анкетираните регистрирани гласоподаватели смятат, че спечелването на втори мандат от Тръмп през 2024 г. би било "най-лошото нещо, което може да се случи", а 39% казват същото за Байдън.

48% от анкетираните смятат, че Тръмп е по-лош президент от своя наследник. В същото време 46% твърдят, че Байдън е по-добър президент от републиканеца, предаде "Актуално".

59 на сто от регистрираните гласоподаватели, участвали в проучването, смятат, че Джо Байдън ще бъде по-слаб кандидат през 2024 г., отколкото през 2020 г., докато 40% смятат същото за Тръмп.

Още по темата
45% от анкетираните са заявили, че биха гласували за Байдън в хипотетичен двубой с Тръмп през 2024 г., а 42% - за републиканеца.

Повторение на изборите от ноември 2020 г. може да има, след като настоящият държавен глава обяви намерение за втори мандат въпреки резервите от страна на някои демократи. Републиканецът Тръмп все още не е обявил официално, че ще се кандидатира, но подкрепи действията на няколко групи, поставящи основата за негов втори мандат.

Социологическото проучване е проведено от 28 юли до 1 август от YouGov сред 1557 пълнолетни американски граждани, които представляват национална представителна извадка. Статистическата грешка е +/- 2,7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase