Снимка: БГНЕС
fallback

Китай каза, че провежда днес военно учение до своето крайбрежие, разположено срещу Тайван, предаде Асошиейтед прес.

Агенция Синхуа съобщи, че китайската армия провежда упражнения със стрелба близо до остров Пинтан край провинция Фуцзян от 8 ч. сутринта до 9 вечерта. Китайското управление за морска безопасност предупреди корабите да избягват района.

Подобни упражнения обикновено включват артилерия. В съобщението обаче не се уточняваше дали в учението може да участват също така ракети, изтребители или други оръжия.

По-рано тази седмица Китай предупреди председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси да се откаже от плановете си да посети Тайван, смятан от Пекин за китайска територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 1 година

Като видях клиповете що военна техника изсипват по най близкото крайбрежие с Република Китай (остров Тайван) хич и не мисля че е учение. Ако самолета на Нанси Пелоси се приземи там това ще бъде най очевидната провокация на САЩ съществувала някога за започване на война

36

Анонимен

преди 1 година

Китайците са гола вода като войни, да продължават да плашат, щото ще извикат монголците и ще им свият сърмите :)))

35

Анонимен

преди 1 година

37- куха кратно ДРЪНКАТЕ че и Путин ще го свалят от власт още от 2014 год. Сега Индия и Великобритания велики. Нещо си объркал дозите. На 4ти километър ще те оправят.

fallback