Снимка: БГНЕС
fallback

Руските дипломати в САЩ са заплашвани с насилие, а американските разузнавателни служби се опитват да установят контакт с тях, заяви посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

Антонов каза по руската телевизия, че от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари са спрели личните срещи с американски представители.

"Това е като обсадена крепост. По същество нашето посолство действа във враждебна среда . . . Служители на посолството получават заплахи, включително заплахи с физическо насилие", заяви той.

"Агенти от американските служби за сигурност се навъртат около руското посолство, като раздават телефонни номера на
ЦРУ и ФБР, на които може да се звънне, за да се установи контакт", каза посланикът.

ЦРУ и ФБР отказаха коментар. Службата на директора на Националното разузнаване на САЩ и Държавният департамент засега не са отговорили на запитвания за коментар, отбелязва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

ББ

преди 1 година

поредният турльо...лошите американци...и добрите руснаци ...убиваши православни деца в Украйна...и за какво?...заради лудостта на един луд старец!планува...създава колони в Свободният свят...агенти...убийства...заплахи...медии...и кога САЩ решат да тръгнат...няма да им отнемат повече от 24 часа...дърпат дявола за опашката...голяма грешка е...Свободният Свят не е...Украйна!!!ядрените ви нямат стойност!обричате народите на русия на...смърт!!!

86

ГОЧО

преди 1 година

рАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ ГИ ЗАПЛАШВАТ, ТЯ аМЕРИКА САМО ТОВА МОЖЕ В СВОЯТА ПОЛИТИКА!

85

Анонимен

преди 1 година

Тия руснаци все някой ги заплашва. Бати и позьорите.

fallback