Снимка: БГНЕС
fallback

Старши съветник на Володимир Зеленски покани Джо Байдън да посети Киев следващата седмица на фона на продължаващата инвазия на Русия в страната. Игор Жовка, главен дипломатически съветник на украинския президент, посочи, че Байдън е добре дошъл, “ако има смелостта” да го направи. Той призова президента на САЩ да улесни предстоящото придобиване от Украйна на американски оръжия, които включват бойни самолети и ракети.

Джо Байдън ще пътува до Европа за участие в извънредната среща на НАТО на 24 март в Брюксел, за да потвърди отново “железния ангажимент” на САЩ към съюзниците от алианса.

Според шефа на НАТО Йенс Столтенберг, който свиква срещата, целта е да се потвърди “твърдата подкрепа за Украйна” и да се обсъди “подсилването на възпирането и отбраната на НАТО” в новите реалности за сигурността.

Очаква се Полша да предложи създаването на мироопазваща мисия в Украйна, съобщи по-рано полският премиер Матеуш Моравецки, цитиран от Ройтерс. Идеята за такава мисия бе обявена от лидера на управляващата в Полша партия Ярослав Качински в Киев миналата седмица. Тогава той и премиерите на Полша, Словения и Чехия посетиха украинската столица за среща с Володимир Зеленски в знак на подкрепа заради руската инвазия в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ББ

преди 2 години

До Смелия памперси от кога възрастта е порок...да си тр.л какъвто си ти е...срамно...да си Президент на САЩ...е...нечовешко е...най-силната икономика...най-Справедливото общество,най-силната Армия,най технологичната...да си тр.л на путин е срамно...ама карай накриво...на там е пътя към Ада

36

ББ

преди 2 години

може да отиде...без страх...просто небето над Украйна ще потъмнее от самолетите на НАТО... и руската ако не замръзне ще стане мишена!!!той е Свободен Човек и може да ходи където си иска!!!

35

$$$???

преди 2 години

Не трябва да ходи.Но отидели Зеленски ще го вземе за заложник.После ще хленчи за оръжие, като заплашва че Америка ще остане без президент А Байчо ще си пие руската водка в компанията на украинки девици (както правеше неговият син)и ще се прави на отвлечен от Путин и чеченците.Тога ще 2 действие на сценария ,комедията КОИ КОГО ще надлъжен повече.

fallback